Νέες ταινίες , Κινηματογράφος

Οι πρεμιέρες στις κυπριακές αίθουσες για αυτή την εβδομάδα

Τι νέο παίζει στα σινεμά

Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2025

BLOODY_001.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Πρεμιέρα για το "Εμείς: Μια Ταινία για τον Bloody Hawk"

Υπάρχει συνταγή για να εξελιχθείς από ένας ρομαντικός αουτσάϊντερ της ραπ, σε πολυπλατινένιος περφόρμερ του πλέον δημοφιλούς μουσικού ρεύματος στην Ελλάδα;

Υπάρχει συνταγή που μπορεί να μεταμορφώσει έναν εσωστρεφή έφηβο από την επαρχία σε έναν τραγουδιστή που η σκηνική παρουσία του εκπνέει τόνους αυτοπεποίθησης και σιγουριάς;

Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Στέλιου Κοτιώνη και Ορέστη Πλακιά, ακολουθεί τον ράπερ-φαινόμενο στην μεγάλη του καλοκαιρινή περιοδεία, από την Αθήνα ως την Ξάνθη, και από τις στιγμές δόξας του πρόσφατου παρελθόντος στο ακόμη μακρινότερο. Τότε που ο Νικόλας Κίτσος δεν ήταν ακόμη ο Bloody Hawk.

Ακολουθώντας μια πορεία μακριά από τα φώτα της μιντιακής δημοσιότητας, αποφεύγοντας συνεντέυξεις και άλλες δημόσιες εμφανίσεις πλην των συναυλιών του, ο Bloody αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στο κοινό.

Ακυκλοφόρητα βίντεο από το προσωπικό αρχείο του καλλιτέχνη, νέο υλικό που ρίχνει φως στη ζωή του και footage από οπαδούς και ακολούθους του, αναμειγνύονται σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ήχου και εικόνων, που μας θυμίζει το γιατί η μουσική είναι η πιο δυνατή μορφή έκφρασης!

Πρεμιέρα: 10 Απριλίου. Διάρκεια: 101'.

Rio Premier: Καθ και ΣΚ 17.30, 19.45, 22.00
Rio Limassol: Καθ 19.40, 22.00 και ΣΚ 17.30
K-Cineplex Nicosia: Καθ και ΣΚ 19.35, 22.15
K-Cineplex Larnaka: Καθ και ΣΚ 19.45
K-Cineplex Limassol: Καθ και ΣΚ 19.30, 21.45
K-Cineplex Kings Avenue: Καθ και ΣΚ 19.15, 21.30

The-Amateur-Rami-Malek.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Πρεμιέρα για την ταινία "The Amateur"

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Rami Malek και ο Laurence Fishburne πρωταγωνιστούν σε ένα αγωνιώδες θρίλερ κατασκοπείας.

Ο Charles Heller είναι ένας πανέξυπνος, αλλά βαθιά εσωστρεφής υπάλληλος της CIA που εργάζεται ως ειδήμων στο σπάσιμο κωδίκων σε ένα υπόγειο στα κεντρικά γραφεία στο Λάνγκλεϊ και του οποίου η ζωή ανατρέπεται όταν η γυναίκα του σκοτώνεται σε τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο.

Όταν οι προϊστάμενοί του αρνούνται να αναλάβουν δράση, εκείνος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, ξεκινώντας ένα επικίνδυνο οδοιπορικό ανά τον κόσμο για να εντοπίσει τους υπεύθυνους, με την ευφυΐα του να αποτελεί το απόλυτο όπλο για να ξεφύγει από τους διώκτες του και να πετύχει την εκδίκησή του.

Στην ταινία συμμετέχουν επίσης οι Rachel Brosnahan, Caitríona Balfe, Jon Bernthal, Michael Stuhlbarg, Holt McCallany, Julianne Nicholson, Adrian Martinez και Danny Sapani.

Τη σκηνοθεσία της ταινίαςυπογράφει ο James Hawes. Το σενάριο είναι των Ken Nolan και Gary Spinelli, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Robert Littell.

Πρεμιέρα: 10 Απριλίου. Διάρκεια: 123'.

Rio Premier: Kαθ και ΣΚ 19.40, 22.15
Rio Limassol: Καθ και ΣΚ 19.40, 22.05
Κ-Cineplex Nicosia: Καθ και ΣΚ 19.45, 22.15
Κ-Cineplex Larnaka, Kings Avenue: Καθ και ΣΚ 21.45
K-Cineplex Limassol: Καθ και ΣΚ 19.30, 22.00

bg_pghuXQm.2e16d0ba.fill-1375x729 (1).jpg

"Flow": Η βραβευμένη με Όσκαρ Ταινία Κινουμένων Σχεδίων στο "Πάνθεον"

Μετά την Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, την Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας, δύο βραβεία στο Φεστιβάλ Ανσί και αμέτρητες ακόμη διακρίσεις και διθυραμβικές κριτικές, το "Flow" του Λετονού σκηνοθέτη Gints Zilbalodis κέρδισε και το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων στην 97η τελετή των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Μάλιστα, η ταινία κατάφερε να επικρατήσει σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία, αφού είχε να αντιμετωπίσει μεγάλα φαβορί και παραγωγές ιστορικών στούντιο που ξεχωρίζουν παραδοσιακά στον χώρο του mainstream animation. Ακόμη, το "Flow" είχε υποψηφιότητα και στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Πρόκειται για μια από τις ομορφότερες ταινίες animation που έχουν γυριστεί ποτέ και υπόσχεται να παρασύρει τους θεατές όλων των ηλικιών στην πλωτή περιπέτεια των τετράποδων ηρώων του. Μια ωδή στη φύση, μια προειδοποίηση για την κλιματική αλλαγή, μια αγνή περιπετειώδης διασκέδαση.

Ο Gints Zilbalodis σημείωσε σχετικά με την ταινία του: "Θα μπορούσες να αποκαλέσεις το Flow μια οικολογική αλληγορία, την οποία τα παιδιά θα κατανοήσουν πιθανότατα σε συναισθηματικό επίπεδο. Είναι ένας κόσμος χωρίς ανθρώπους, αλλά δεν ξέρουμε πού έχουν πάει. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι εκεί έξω; Προκάλεσε η κακοδιαχείρισή τους αυτή την πλημμύρα; Πέθαναν σε κάποια πανδημία; Η ταινία σε καλεί να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου, δεν σου δίνει έτοιμες απαντήσεις. Η αισθητή απειλή του νερού κάνει τα ζώα να αγχώνονται. Όμως, μετά από λίγο, η φύση παίρνει ξανά τη θέση της. Το νερό δημιούργησε τη ζωή. Είναι παράδοξο να λέμε ότι η φύση είναι απειλή, επειδή όλα όσα ζουν είναι μέρος της φύσης. Ο άνθρωπος είναι η μεγαλύτερη απειλή."

Η ταινία κινουμένων σχεδίων θα προβληθεί στον κινηματογράφο "Πάνθεον" Λευκωσίας, στις 12, 13 και 26 Απριλίου, στις 15.30 & 17.30.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close